Blog

Gatufoto och skyddad identitet

Hur mycket vet du egentligen om skyddad identitet? Visste du att det finns olika typer av skyddad identitet? Läs hur stor sannolikheten är att fånga någon med skyddad identitet på bild.

Läs mer

Regler inom gatufoto

Gatufoto är förmodligen den genre inom fotografi som omges av flest regler. Här går jag igenom några av dem.

Läs mer

Gatufoto på Mölnlycke fotoklubb

Under föreläsningen i gatufoto

Onsdagen 1 april hade jag äran att föreläsa om gatufoto på Mölnlycke fotoklubb. Dagen till ära lade jag in ett aprilskämt, vilket skapade en hel del förvånade ansikten.

Läs mer

Workshop Street Photo Scandinavian Photo

Lördagen 14 mars höll jag en workshop i Street Photo på Scandinavian Photo i Göteborg. Det blev en heldag i gatufotografins tecken, med mycket skratt, mycket bilder och tydlig utveckling hos kursdeltagarna.

Läs mer

Gatufotopromenad Oktober 2014

Den fjärde oktober anordnade jag och mina vänner i FFG en fotopromenad i Göteborg. Drygt 200 personer trotsade regnet och snålblåsten och fotograferade tillsammans under tre timmar i Göteborg.

Läs mer

Intervju i P4 Göteborg

Så här såg det ut när jag och Géza besökte Radio P4 Göteborg imorse, för att berätta om vår fotopromenad på lördag. De tyckte nog vi var lite annorluda som fotade hela tiden. Men sådana är vi gatufotografer helt enkelt.

Läs mer

Ballerina Street - Bakom kulisserna

Ballerina i gatumiljö. Visst låter det som en kul idé? Efter mycket planering tillsammans med Stylist Löfgren & Gilensparr, fick vi chansen att fotografera vackra ballerinan Celia i centrala Göteborg.

Läs mer

FFG Workshop Gatufoto

I lördags anordnade Fotografiska Föreningen Göteborg (FFG) en workshop i gatufoto. Arrangerad och planerad av Jan Liedholm och Walle Grünewald från FFG's gatufotogrupp. Ett 20-tal fotografer deltog och övertog gatorna i Göteborg.

Läs mer

London Street Photo Event

Jag är just hemkommen efter ett par fantastiska dagar i London tillsammans med ett 20-tal fotografer. Mycket foto, skratt, nya bekantskaper och ingen sömn på 48 timmar. Detta är min snabba sammanfattning i bilder.

Läs mer

Porträttfoto Helena

Helena behövde nya bilder och bokade mig för porträttfoto, en solig vårdag i Slottskogen, Göteborg. Under ett par timmar fotograferade vi både inomhus och utomhus, och här kan du se hur bilderna blev.

Läs mer

Skarpare bilder med mindre brus

Undviker du att gå upp i höga ISO på din kamera, eftersom bilderna blir för brusiga? Med rätt teknik kan du minimera bruset och lyfta fram detaljerna i bilden

Läs mer

Knepet för mindre brus på X100S

FujiFilm X100S är en fantastisk liten kamera som ger väldigt lite brus på mycket höga ISO. Men ställer du in din kamera fel, kan du istället öka bruset mer än normalt. Lär dig knepet här.

Läs mer